Mięsiste, dojrzewające w śródziemnomorskim słońcu brzoskwinie to pełnia smaku i aromatu.

Idealne do deserów, ciast – szczególnie serników, mięs, omletów i sałatek.

Brzoskwinie to kopalnia witamin. Ich najcenniejszym bogactwem są pierwiastki mineralne: wapń (40 mg), żelazo (5 mg), magnez (10 mg). Brzoskwinie w dużych ilościach powinni jeść chorzy na anemię, kobiety w ciąży, a także wegetarianie. Brzoskwinie działają moczopędnie i wspomagają trawienie. Jadane regularnie oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. To ważne dla chorych na reumatyzm i nerki. Nie zawierają tłuszczu i sodu, więc warto je polecić osobom z nadciśnieniem i wysokim poziomem cholesterolu.

ciasto_brzoskwinie

W naszej ofercie znajdą Państwo następujące rodzaje brzoskwiń:

Brzoskwinie połówki w lekkim syropie. Dostępne pojemności: 425 ml / 850 ml / 2650 ml / 4250 ml
Brzoskwinie plastry w lekkim syropie. Dostępne pojemności: 850 ml / 4250 ml
Brzoskwinie kostki w lekkim syropie. Dostępne pojemności: 2650 ml / 4250 ml